دلایل حالت تهوع و استفراغ در خواب نوزاد

مشکلات گوارشی و تهوع و استفراغ در خواب نوزادان

یکی از مهم ترین دلایل  تهوع و استفراغ در خواب نوزاد مشکلات گوارشی می باشد ،وقتی نوزاد شما دچار حالت تهوع و استفراغ می شود،باید به سراغ درمان های مشکلات گوارشی بروید. سیستم گوارش نوزادان هنوز خیلی کوچک و ظریفه و ممکنه به دلایل مختلف اذیت بشود.

نارسایی سیستم گوارش: 

تصور کنید یه لوله خیلی باریک و کوچک که دارد سعی می کند حجم زیادی غذا را از خودش عبور دهید. خب، معلومه که ممکن است که یک جاهایی گیر کند و باعث بشه نوزاد اذیت شود و دچار تهوع شود. این نارسایی به این معنیه که سیستم گوارش هنوز به طور کامل تکامل پیدا نکرده و نمی تونه مثل یه آدم بزرگسال درست کار کند. به همین دلیل، غذا ممکنه خیلی راحت برگرده و باعث استفراغ نوزاد شود.

ریفلاکس اسید معده: 

این مشکل خیلی شایعه و معمولاً به این دلیله که دریچه بین معده و مری (همون لوله ای که غذا رو از دهان به معده می برد) هنوز خوب کار نمی کند. وقتی این دریچه شل باشد، اسید معده می تواند به مری برگرده و باعث سوزش و حالت تهوع شود. نوزادها به خاطر اینکه بیشتر وقتشون رو در حالت خوابیده می گذرونند، بیشتر مستعد این مشکل خواهند بود.

تنگی پیلور: 

این یه مشکل جدی تره که در اون، ماهیچه های خروجی معده (پیلور) خیلی ضخیم می شوند و نمی ذارن غذا به درستی از معده خارج بشه. این باعث می شه که نوزاد بعد از هر بار شیر خوردن، با شدت استفراغ کنه. این نوع استفراغ معمولاً جهنده است، یعنی غذا با فشار زیادی از دهان نوزاد بیرون می زنه. اگه این اتفاق افتاد، سریعاً با پزشک مشورت کنید.

عوامل موثر در استفراغ نوزاد در خواب

عفونت ها و بیماری ها، مزاحم های کوچولوی دستگاه گوارش!

گاهی وقتا هم یه سری عفونت ها و بیماری ها هستن که باعث می شن نوزاد شما حالت تهوع بگیره و استفراغ کنه. این مزاحم های کوچولو می تونن خیلی سریع نوزاد رو اذیت کنن.

عفونت های ویروسی: 

ویروس های روده ای مثل روتاویروس (Rotavirus) و نورو ویروس (Norovirus) خیلی شایع هستن و می تونن باعث التهاب معده و روده بشن. این التهاب باعث می شه که نوزاد نتونه غذا رو به خوبی هضم کنه و در نتیجه، دچار حالت تهوع و استفراغ در خواب نوزاد بشه. علائم دیگه ای که ممکنه همراه با این عفونت ها دیده بشن، شامل تب، اسهال و بی اشتهایی هستن.

عفونت های باکتریایی: 

باکتری هایی مثل سالمونلا (Salmonella) و ای کلای (E. coli) هم می تونن باعث عفونت های گوارشی بشن. این عفونت ها معمولاً از طریق غذا یا آب آلوده منتقل می شن و می تونن باعث استفراغ شدید، اسهال خونی و تب بشن. اگه فکر می کنید که نوزاد شما به این نوع عفونت مبتلا شده، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

عفونت گوش: 

شاید باورتون نشه، اما عفونت گوش هم می تونه باعث حالت تهوع و استفراغ در خواب نوزاد بشه! این به این دلیله که گوش داخلی با سیستم تعادل بدن در ارتباطه و وقتی عفونی می شه، می تونه باعث سرگیجه و تهوع بشه. نوزادها به خاطر اینکه لوله استاش (همون لوله ای که گوش میانی رو به حلق وصل می کنه) کوتاه تر و افقی تره، بیشتر مستعد عفونت گوش هستن.

حساسیت به غذا،که در ابتدا متوجه آن شاید نشوید:

بعضی از نوزادها به یه سری غذاها حساسیت دارن و وقتی اون غذاها رو می خورن، بدنشون واکنش نشون می ده و باعث حالت تهوع و استفراغ در خواب نوزاد می شه.

حساسیت به پروتئین شیر گاو: 

این یکی از شایع ترین حساسیت های غذایی در نوزادانه. پروتئین شیر گاو می تونه باعث تحریک سیستم ایمنی بدن بشه و علائمی مثل استفراغ، اسهال، بثورات پوستی و کولیک (دل درد) رو ایجاد کنه. اگه فکر می کنید که نوزاد شما به پروتئین شیر گاو حساسیت داره، با پزشک مشورت کنید تا شیر خشک مناسب رو تجویز کنه.

حساسیت به لاکتوز: 

لاکتوز قند موجود در شیره و بعضی از نوزادها نمی تونن اون رو به خوبی هضم کنن. این مشکل می تونه باعث نفخ، اسهال و استفراغ بشه. اگه نوزاد شما به لاکتوز حساسیت داره، می تونید از شیر خشک های بدون لاکتوز استفاده کنید.

حساسیت به غذاهای جامد: 

وقتی نوزاد شروع به خوردن غذاهای جامد می کنه، ممکنه به بعضی از اون ها حساسیت نشون بده. غذاهایی مثل تخم مرغ، بادام زمینی، سویا و گندم از جمله شایع ترین آلرژن ها هستن. برای اینکه بفهمید نوزاد شما به کدوم غذا حساسیت داره، بهتره هر بار یه غذای جدید رو به رژیم غذاییش اضافه کنید و ببینید که آیا علائمی مثل استفراغ، اسهال یا بثورات پوستی ظاهر می شه یا نه.

پیشگیری و بهبود حالت تهوع و استفراغ نوزاد در خواب

شرایط محیطی، وقتی دمای اتاق یا استرس زیاد باشه!

شرایط محیطی هم می تونه روی حالت تهوع و استفراغ در خواب نوزاد تاثیر بذاره.

گرمای بیش از حد: 

نوزادها خیلی راحت تر از ما بزرگسال ها گرمشون می شه و وقتی خیلی گرمشون بشه، ممکنه دچار حالت تهوع و استفراغ بشن. سعی کنید دمای اتاق نوزاد رو بین 22 تا 24 درجه سانتی گراد نگه دارید و لباس های خنک و نخی بهش بپوشونید.

استرس: 

نوزادها خیلی به استرس حساسن و وقتی در معرض استرس قرار می گیرن، ممکنه دچار حالت تهوع و استفراغ در خواب نوزاد بشن. سعی کنید یه محیط آروم و امن برای نوزاد ایجاد کنید و از قرار دادن اون در معرض صداهای بلند، نورهای شدید و افراد ناآشنا خودداری کنید.

راه های پیشگیری و بهبود حالت تهوع و استفراغ در خواب نوزاد

تغییر در روش شیردهی

-تعداد دفعات شیردهی رو بیشتر و حجم شیر رو کمتر کنید: به جای اینکه سه بار در روز به نوزاد حجم زیادی شیر بدید، سعی کنید شش بار در روز بهش حجم کمتری شیر بدید. این کار باعث می شه که معده نوزاد خیلی پر نشه و احتمال برگشت شیر کمتر بشه.

-بعد از شیردهی، نوزاد رو به مدت 20 تا 30 دقیقه به صورت عمودی نگه دارید: این کار به شیر کمک می کنه که به درستی در معده قرار بگیره و احتمال برگشتش کمتر بشه. می تونید نوزاد رو روی شونه تون بذارید و آروم به پشتش ضربه بزنید تا آروغ بزنه.

-بعضی از شیشه شیرها طوری طراحی شدن که از ورود هوا به معده نوزاد جلوگیری می کنن. این شیشه شیرها می تونن به کاهش نفخ و دل درد نوزاد کمک کنن و احتمال استفراغ رو کمتر کنن.

تغییر در رژیم غذایی مادر شیرده ،تاثییر مستقیم روی نوزاد دارد

-اگه شما به نوزادتون شیر می دید، رژیم غذایی شما هم می تونه روی حالت تهوع و استفراغ نوزاد تاثیر بذاره.

-از مصرف غذاهایی که باعث تحریک معده نوزاد می شن، خودداری کنید: غذاهایی مثل قهوه، شکلات، غذاهای تند و چرب می تونن باعث تحریک معده نوزاد بشن و احتمال استفراغ رو بیشتر کنن.

-کمبود آب می تونه باعث غلیظ شدن شیر شما بشه و هضمش رو برای نوزاد سخت تر کنه. سعی کنید روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید.

-پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستن که به سلامت دستگاه گوارش کمک می کنن. مصرف مکمل های پروبیوتیک می تونه به تقویت سیستم ایمنی نوزاد و کاهش احتمال عفونت های گوارشی کمک کنه.

اگه با انجام این راهکارها مشکل نوزاد شما حل نشد، حتماً با پزشک مشورت کنید. پزشک می تواند علت اصلی استفراغ رو تشخیص بدهد و درمان مناسب رو تجویز کند. بعضی از داروها می تونن به کاهش حالت تهوع و استفراغ نوزاد کمک کند. اما قبل از مصرف هر دارویی، حتماً با پزشک مشورت کنید.

شما میتوانید برای بازدید از انواع بهترین محصولات ضد نفخ و رفلاکس نوزاد میتوانید به سایت سیسمونی آنلاین ما مراجعه نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *