دندان درآوردن نوزاد مخصوصا برای فرزند اولی ها کمی ترسناک می باشد و دنبال جواب هایی هستید که کمی از نگرانیتان کم کند . نوزادان در 4 تا 7 ماهگی شروع به درآوردن دندان می کنند.که از دندان های پیشین شروع می شود ،علائمی به همراه دارد،این روند درآمدن دندان کمی دردناک می باشد به دلیل اینکه برای بیرون آمدن دندان نیاز است که لثه شکفته شود که این امر باعث بی خوابی ،درد و قولنج نوزاد خواهد شد و نگران کننده نیست یک امر طبیعی می باشد.بهتر است بدانید شروع سن رویش دندان در کودکان به دلایل مختلف مانند عوامل وراثتی یا ژنتیکی متفاوت باشد. در برخی از نوزادان رویش دندانها گاهی با تاخیر همراه بوده و ممکن است بین سنین ۱۲ تا ۱۴ ماهگی آغاز شود.نشانه های دندان درآوردن کودک، اغلب از ۵ روز قبل نمایان شده و به راحتی میتوانید تغییرات خلقوخوی نوزاد را تشخیص دهید. در صورتیکه روند رشد دندان کودکان با تاخیر همراه بوده اما مشکل دیگری در مورد رشد اندامها، مو و ناخن ندارد، مشکل به خصوص نیست و به مرور زمان و با مشورت دندانپزشک اطفال برطرف میشود.
زمان درآوردن دندان نوزاد اهمیت دارد. اگر رشد دندان نوزاد تا ۱۸ ماهگی به تعویق بیفتد و هیچ علائمی از دندان درآوردن نداشتهباشد، باید برای درمان اقدام کرد. در چنین حالتی ممکن است کودک به یک بیماری زمینهای یا اختلال تغذیهای مبتلا باشد که باعث کمبود کلسیم و تاثیر بر رشد دندانها شده است.
علائم ممکن است فقط چند روز طول بکشد، در همان زمانی که کودک در حال دندان در آوردن است یا اینکه ممکن است چند ماه طول بکشد. در تعداد کمی از کودکان دندان در آوردن علائم مشخصی ایجاد نمیکند.بیش از یک سوم کودکان معمولا علامتی ندارند. برخی از بچه ها آب از دهانشان می آید برخی بی قرار میشوند و عدهای دیگر ممکن است نتوانند خوب بخوابند.به صورت کلی دندان درآوردن نوزاد علائمی دارد که ممکن است به دنبال دندان در آوردن در بچه ها دیده شود.
چه موقع باید نگران دندان درنیاوردن کودکمان باشیم؟

ترتیب دندان درآوردن کودک و مراحل آن چیست؟
رویش دندان از زیر لثه و با رشد دندانهای شیری آغاز میشود،ممکن است کودک از بالا یا پایین دندان دربیاورد، اما در هر صورت ترتیب طبیعی رشد دندانهای کودک از ۳ تا ۷ ماهگی و زیر لثهها آغاز میشود. در این زمان میتوانید تاولهای سفید رنگی روی لثه نوزاد ببینید که دندانهایش هستند،دندان های اولیه و جلویی که به دندان مرکزی معروف هستند در ابتدا در می آید،تا 8 هفته بعد از رشد دندان مرکزی ،دندان جلو و بالای لثه (مرکزی و جانبی)رشد می کند. بین سنین ۹ تا ۱۲ ماهگی (حدود ۱ ماه بعد) در کنار دندان پایین جلویی دو دندان دیگر اصلی رشد خواهدکرد ،سپس دندانهای آسیایی (دندانهای پشتی برای جویدن غذا) رشد کرده و در آخر نیز دندانهای نیش فک بالا ظاهر میشوند. اکثر کودکان تا سومین سال تولد خود ۲۰ دندان اصلیشان رشد می کنند. بااین حال باز هم مواردی وجود دارد که ممکن است بسته به عوامل مختلف باعث تاخیر در این زمان شود. نکته: فرآیند رشد دندان در کودکان از ۳ ماهگی آغاز شده و تا حدود ۲ و نیم سالگی ادامه دارد. ممکن است این موضوع به دلیل عوامل وراثتی یا بیماری با تاخیر یا رشد زودهنگام همراه باشد.بنابراین به طور خلاصه میتوان گفت تقویم رشد نرمال دندانهای کودک عبارت است از:
تا ۷ ماهگی:
اولین دندانهای پیشین (دندانهای مرکزی)تا ۸ ماهگی:
دندانهای پیشین بالاییتا ۱۱ ماهگی:
دندانهای پیشین جانبی و بالاییتا ۱۲ ماهگی:
دندانهای پیشین جانبی پایینتا ۱۶ ماهگی:
دندانهای آسیای اولی (عقب لثه)تا ۲۰ ماهگی:
دندانهای نیش در عقب دهان20ماهگی به بعد:
رویش دندانهای آسیایی دوم 20علائم دندان درآوردن کودک چیست؟

نشانه دندان درآوردن کودک عبارتند از:
پرهیز از غذا خوردن به دلیل درد لثه تحریکهای پوستی در اطراف دهان به دلیل آبریزش زیاد دهان سرخشدن گونه ها بد خلق شدن بد غذایی آبریزش از دهان تورم و برجسته شدن لثه ها پیدا شدن یک دندان در زیر لثه دست بردن بیشازحد به داخل دهان بیقراری، نق زدن و گریه کردن کودک کودک به خوبی نمیخوابد تمایل کودک برای گاز گرفتن، جویدن و مکیدن اشیاء سفت صورت خود را میمالد کودک گوش خود را میگیرد. اگر چند مورد از این علائم را در کودک ببینید احتمال اینکه کودک شما در حال دندان در آوردن باشد زیاد است با این حال این امکان نیز وجود دارد که علت چیز دیگری باشد. دندان های دائمی چگونه در می آیند؟ دندانهای دائمی معمولا بعد از درآمدن همه ی دندانهای شیری در می آیند و با افتادن آنها شروع میشوند.اگر این علائم را در حین دندان درد دیدید حتما به پزشک مراجعه کنید:
تب اسهال شدید احساس درد و به هم پیچیدن در حین غذا خوردن رفلاکسهای شدید التهاب بیشازحد لثه ها کولیک یا قولنج نوزادی اینفوگرافی علائم دندان درآوردن کودکان علائم دندان درآوردن کودکانبرای تسکین درد دندان درآوردن کودک چکار کنیم؟

بدون دیدگاه