کودک نوزاد با مو های طلایی و چشم آبی و پستانک در دهان

دندان درآوردن نوزاد مخصوصا برای فرزند اولی ها کمی ترسناک می باشد و دنبال جواب هایی هستید که کمی از نگرانیتان کم کند . نوزادان در 4 تا 7 ماهگی شروع به درآوردن دندان می کنند.که از دندان های پیشین شروع می شود ،علائمی به همراه دارد،این روند درآمدن دندان کمی دردناک می باشد به دلیل اینکه برای بیرون آمدن دندان نیاز است که لثه شکفته شود که این امر باعث بی خوابی ،درد و قولنج نوزاد خواهد شد و نگران کننده نیست یک امر طبیعی می باشد.بهتر است بدانید شروع سن رویش دندان در کودکان به دلایل مختلف مانند عوامل وراثتی یا ژنتیکی متفاوت باشد. در برخی از نوزادان رویش دندان​ها گاهی با تاخیر همراه بوده و ممکن است بین سنین ۱۲ تا ۱۴ ماهگی آغاز شود.نشانه ​های دندان درآوردن کودک، اغلب از ۵ روز قبل نمایان شده و به ​راحتی می​توانید تغییرات خلق​و​خوی نوزاد را تشخیص دهید. در صورتی​که روند رشد دندان کودکان با تاخیر همراه بوده اما مشکل دیگری در مورد رشد اندام​ها، مو و ناخن ندارد، مشکل به​ خصوص نیست و به ​مرور زمان و با مشورت دندانپزشک اطفال برطرف می​شود.

چه موقع باید نگران دندان درنیاوردن کودکمان باشیم؟

زمان درآوردن دندان نوزاد اهمیت دارد. اگر رشد دندان نوزاد تا ۱۸ ماهگی به تعویق بیفتد و هیچ علائمی از دندان درآوردن نداشته​باشد، باید برای درمان اقدام کرد. در چنین حالتی ممکن است کودک به یک بیماری زمینه​ای یا اختلال تغذیه​ای مبتلا باشد که باعث کمبود کلسیم و تاثیر بر رشد دندان​ها شده ​است.

ترتیب دندان درآوردن کودک و مراحل آن چیست؟

رویش دندان از زیر لثه و با رشد دندان​های شیری آغاز می​شود،ممکن است کودک از بالا یا پایین دندان دربیاورد، اما در هر صورت ترتیب طبیعی رشد دندان​های کودک از ۳ تا ۷ ماهگی و زیر لثه​ها آغاز می​شود. در این زمان می​توانید تاول​های سفید رنگی روی لثه نوزاد ببینید که دندان​هایش هستند،دندان های اولیه و جلویی که به دندان مرکزی معروف هستند در ابتدا در می آید،تا 8 هفته بعد از رشد دندان مرکزی ،دندان جلو و بالای لثه (مرکزی و جانبی)رشد می کند. بین سنین ۹ تا ۱۲ ماهگی (حدود ۱ ماه بعد) در کنار دندان پایین جلویی دو دندان دیگر اصلی رشد خواهد​کرد ،سپس دندان​های آسیایی (دندان​های پشتی برای جویدن غذا) رشد کرده و در آخر نیز دندان​های نیش فک بالا ظاهر می​شوند. اکثر کودکان تا سومین سال تولد خود ۲۰ دندان اصلیشان رشد می کنند. با​این ​حال باز هم مواردی وجود دارد که ممکن است بسته به عوامل مختلف باعث تاخیر در این زمان شود. نکته: فرآیند رشد دندان در کودکان از ۳ ماهگی آغاز شده و تا حدود ۲ و نیم سالگی ادامه دارد. ممکن است این موضوع به ​دلیل عوامل وراثتی یا بیماری با تاخیر یا رشد زودهنگام همراه باشد.

 بنابراین به ​طور خلاصه می​توان گفت تقویم رشد نرمال دندان​های کودک عبارت است از:

تا ۷ ماهگی: 

اولین دندان​های پیشین (دندان​های مرکزی)

تا ۸ ماهگی:

دندان​های پیشین بالایی

تا ۱۱ ماهگی:

  دندان​های پیشین جانبی و بالایی

تا ۱۲ ماهگی:

دندان​های پیشین جانبی پایین

تا ۱۶ ماهگی:

دندان​های آسیای اولی (عقب لثه)

تا ۲۰ ماهگی:

  دندان​های نیش در عقب دهان

20ماهگی به ​بعد:

رویش دندان​های آسیایی دوم 20

علائم دندان درآوردن کودک چیست؟

علائم ممکن است فقط چند روز طول بکشد، در همان زمانی که کودک در حال دندان در آوردن است یا اینکه ممکن است چند ماه طول بکشد. در تعداد کمی از کودکان دندان در آوردن علائم مشخصی ایجاد نمی​کند.بیش از یک سوم کودکان معمولا علامتی ندارند. برخی از بچه ​ها آب از دهانشان می ​آید برخی بی قرار می​شوند و عده​ای دیگر ممکن است نتوانند خوب بخوابند.به صورت کلی دندان درآوردن نوزاد علائمی دارد که ممکن است به دنبال دندان در آوردن در بچه​ ها دیده شود.

نشانه دندان درآوردن کودک عبارتند از:

پرهیز از غذا خوردن به دلیل درد لثه تحریک​های پوستی در اطراف دهان به دلیل آبریزش زیاد دهان سرخ​شدن گونه ​ها بد خلق شدن بد غذایی آبریزش از دهان تورم و برجسته شدن لثه ​ها پیدا شدن یک دندان در زیر لثه دست بردن بیش​از​حد به داخل دهان بی​قراری، نق زدن و گریه کردن کودک کودک به خوبی نمی​خوابد تمایل کودک برای گاز گرفتن، جویدن و مکیدن اشیاء سفت صورت خود را می​مالد کودک گوش خود را می​گیرد. اگر چند مورد از این علائم را در کودک ببینید احتمال اینکه کودک شما در حال دندان در آوردن باشد زیاد است با این حال این امکان نیز وجود دارد که علت چیز دیگری باشد. دندان های دائمی چگونه در می آیند؟ دندان​های دائمی معمولا بعد از درآمدن همه ​ی دندان​های شیری در می​ آیند و با افتادن آنها شروع می​شوند.

اگر این علائم را در حین دندان درد دیدید حتما به پزشک مراجعه کنید:

تب اسهال شدید احساس درد و به​ هم پیچیدن در حین غذا خوردن رفلاکس​های شدید التهاب بیش​از​حد لثه ​ها کولیک یا قولنج نوزادی اینفوگرافی علائم دندان در​آوردن کودکان علائم دندان درآوردن کودکان

برای تسکین درد دندان درآوردن کودک چکار کنیم؟

چگونه درد دندان کودک را کاهش دهیم:

1-به کودک چیزی بدهید که آن را بجود 2-به کودک غذاهای سرد بدهید 3-لثه های کودک خود را ماساژ دهید  4-درمان دارویی زیر نظر پزشک 5-داروی گیاهی برای دندان درآوردن 6-جویدن چیزی نرم می تواند درد دندان درآوردن کودک را تسکین دهد

رابطه هوش و دندان درآوردن نوزاد

بسیاری از پدر و مادرها می​گویند که فرزندی که دیر دندان درمی ​آورد، باهوش ​تراست و دیر دندان درآوردن نوزاد را با هوش ارتباط می​دهند. حقیقت این است که نمی​توان این مسئله را اثبات کرد و دلیل منطقی برای آن آورد. بسیاری از کودکانی که آی کیو بالایی دارند زود دندان درمی ​آورند و برخی دیگر که دندان​هایشان دیر در می ​آید هم می​توانند باهوش و یا دارای هوش متوسط باشند. در هر صورت اگر فرزند شما دیر دندان در می​ آورد، به متخصص اطفال مراجعه کنید و نسبت به این مسئله بی​تفاوت نباشید فروشگاه کالسکه اینترنتی ما برای آرام تر شدن درد دندان نوزادان شما وسایلی را در نظر گرفته است تا بهتر بتوانید این دوره را پشت سر بگذارید برای مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید و با متخصصان ما گفت و گو کنید،با چند کلیک به راحتی وسایل مورد نیازتان را درب منزل تحویل بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *